Mevrouw zelf

Mirjam Twaalfhoven (1951) is sinds 1973, het jaar van haar afstuderen aan de Kunstacademie in Arnhem, werkzaam als beeldend kunstenaar – edelsmid.
In de loop van de tijd heeft haar liefde voor het vak zich steeds meer ontwikkeld in de richting van het opdrachtgerichte, of liever: het klantgerichte werk.
Het samen met een klant (of met meer klanten, zoals een aanstaand bruidspaar) werken aan een opdracht, en dan met name aan het verhaal van die opdracht, kan intense vormen aannemen, waarbij er niet zelden voor de duur van het project even een diepe, haast vriendschappelijke band ontstaat.
Gevraagd naar haar passie voor het smeden zelf, zal ze antwoorden dat ze geen drie weken zonder kan, en dat de constante kunstzinnige uitdaging, en ook de constante vernieuwing die onder haar handen ontstaat, al dertig jaar lang de mooiste verslaving is die ze zich wensen kan.
Met een knipoog zal ze daar aan toevoegen dat ze qua sterrebeeld dan ook een dubbel vuurteken is: leeuw met ascendant leeuw. Meer vuur hebben we niet.
Mirjam Twaalfhoven won in 1999 de prijsvraag onder vakgenoten, om een millennium-keurteken voor het jaar 2000 te ontwerpen. Dit officiĆ«le keurteken (de gekrulde ‘MM’ bovenaan deze bladzij) is in het jaar 2000 in talloze zilveren en gouden voorwerpen en sieraden in Nederland geslagen.
Mirjam Twaalfhoven is de trotse moeder van twee zoons.