het atelier

De werkwijze van ons atelier sluit heel bewust aan bij een oeroude gegeven. In ruime samenspraak met de klant, onze opdrachtgever, willen we uitkomen bij de essenties, symbolen en verhalen die een sieraad zijn unieke vorm en betekenis kunnen geven.

Sommige verhalen achter de sieraden zijn ongecompliceerd. Sommige andere verhalen zijn van een grotere kwetsbaarheid, en willen niet breed uitgemeten worden.

In het algemeen kunnen we zeggen dat veel van onze opdrachten, vanwege de genoemde ‘betekenisvolle’ aanpak, een serieus emotioneel gewicht bezitten:een zwaarte die eigen is aan zoveel mijlpalen, gelukkig en verdrietig, in een mensenleven.

Behalve deze soort opdrachten, krijgen we natuurlijk ook meer eenvoudige vragen van onze klanten, zoals de wens om een bepaalde soort of kleur edelsteen te zetten.

Zelf werken we graag met edelstenen. We zijn kind aan huis bij nationale en internationale beurzen, en hebben een mooie collectie gekleurde stenen op voorraad – van tourmalijn tot fancy diamant.